Pizza cu salam simpla si rapida
Ingrediente:
Ingrediente pentru aluat: 2 linguri de drojdie proaspata,225 ml apa calduta,o lingurita de zahar,350 gr faina,o lingurita de sareIngrediente pentru pizza: 150-200 gr de salam feliat subtire,200 gr de cascaval ras,4 linguri de pasta de tomate,2 linguri de ulei(recomand de masline),1/2 lingurita usturoi granulat,1/2 lingurita verdeturi italiene
Timp de preparare: 1 ora si 30 min
Mod de preparare
Aluatul de pizza
Intr-un bol,puneti putina apa,drojdia si sarea. Lasati cateva minute deoparte,apoi adaugati restul de apa,faina si framantam un aluat.
Acoperiti bolul cu un prosop sau folie.Lasati cam 30 minute sa se dubleze ca volum.
Asamblare
Amestecati pasta de tomate cu uleiul de masline,usturoiul granulat si verdeturile italiene. Nu e nevoie sa mai adaugam sare,amestecul are exact cat trebuie,iar pasta de tomate din comert are tendinta sa fie putin sarata.
Luati jumatate de aluat si intindetil in forma rotunda. Aplicati jumatate din pasta,puneti feliile de salam si jumatate din cascavalul ras.
Dati tava la cuptor,la cuptorul electric dureaza cam 10 minute. Intre timp pregatiti si a doua pizza.
Pofta buna.
Pizza cu salam este cea mai buna servita calda.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu