Salata de boeuf
Ingrediente:
Un piept de pui, 3-4 morcovi mari, 2 radacini de patrunjel mari, 5-6 cartofi, o telina, un borcan mare de castraveti murati, 500 g maioneza, sare, piper, mustar. Cantitatea de carne sa fie cam 30-40% din cantitatea totala de salata.Timp de preparare: 1 ora
Mod de preparare
Fierbem legumele si carnea in apa cu putina sare iar dupa ce au fiert le scoatem imediat le punem deoparte intr-un castron (daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale si lesioasa la gust). Pana se racesc, taiem castravetii cubulete si ii punem intr-un lighean, bine storsi in pumn. La fel procedam cu toate legumele, taindu-le cubuletele de aceeasi marime.
La urma dam carnea prin masina de tocat si le adaugam la legumele taiate.
Punem sare, piper si cateva linguri de mustar
Se lasa deoparte si facem o maioneza de aprox. 500 g.
Adaugam 3/4 din maioneza in salata si amestecam bine. Daca mai trebuie, mai adaugam sare.
Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri (din cantitatea aceasta au iesit 3 salate de marime medie) si cu restul de maioneza (daca doriti, puteti lasa ceva mai multa pentru decor) plus alte ingrediente (masline, gogosari, ou fiert, etc.) se decoreaza salata si se serveste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu