Cum se face un Aluat de pizza clasic
Ingrediente:
350g faina alba,2-3 linguri de ulei de masline,2 linguri de drojdie proaspata,225 ml apa,1 lingura de zahar,jumate de lingura de sareTimp de preparare: 30 min
Mod de preparare
Intr-un bol mai mare punem 350g de faina, si adaugam sarea si uleiul.
Intr-un vas gradat se masuram 225 ml de apa calduta. Adaugam 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, amestecam si lasam amestecul 15 min pana nu face spuma.
Peste 15 minute observam ca amestecul de drojdie, apa si zahar va face o spuma frumoasa.
Adaugam acest amestec la faina. Incepem sa amestecam aluatul, recomand cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile.
Pe o masa presarata cu faina scoatem aluatul si il framantam 2-3 minute, ca sa nu se lipeasca de maini mai presaram cate putina faina.
Aluatul il punem intr-un bol si lasam cam 30 de minute sa creasca - nu uitati sa-l acoperiti cu o folie, prosop sau capac.
Dupa acest timp, scoatem aluatul pe masa presarata cu faina si il taiem in 2 bucati(daca faceti in tava nu mai trebuie sa facem 2 bucati).
Formam 2 bile si le lasam 5-10 minute la odihnit.
Pe masa presarata cu faina initndem cu facaletul cate un blat de pizza, din fiecare bila de aluat.
Ungem tava cu putin ulei,punem aluatul in tava si usor ridicam bordurile, nu mult, cam de 1 cm.
Imediat cum am pus aluatul in tavi, mergem mai departe cu procesul de preparare - nu trebuie lasate la crescut.
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu