Gogosi pudrate de post
Ingrediente:
- 700 gr faina
- 1 cub mic drojdie
- 150 ml lapte de soia pentru framantat
- 3 linguri zahar pudra + pentru pudrat
- 1 lingura si jumatate margarina Rama
- 5-6 linguri suc de portocale
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de sare
- coaja rasa de lamaie,coaja rasa de portocala,ulei
Mod de preparare
Laptele de soia il punem putin pe foc cat sa fie putin caldut. margarina o mixam cu 3 linguri zahar pudra. intr-un bol punem faina( sa fie la temperatura camerei). presaram sare si zaharul vanilat. facem o gaura in mijlocul fainii,iar acolo punem drojdia,pe care o frecam cu o lingurita zahar inainte. o lasam asa 10 minute. apoi punem coaja rasa de lamaie si de portocala si sucul de portocala si le amestecam putin. adaugam si margarina Rama Maestro mixata si o incorporam. apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,pana obtinem consistenta aluatului dorita. la urma punem un strop de ulei in maini si mai framantam cam 5 minute aluatul. il lasam la dospit,acoperit cu un prosop curat de bucatarie. presaram pe masa de lucru niste faina alba. rupem cate o bucata de aluat,dupa ce a stat la dospit,il intindem cu sucitorul,iar cu un pahar decupam gogosile. acestea le punem intr-o tigaie cu ulei incins. le intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca,iar cand le scoatem le pudram cu zahar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu