Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris
Ingrediente:
FOI:10 linguri ulei,10 linguri apa,5 linguri zahar,1 lingura amoniac,2 linguri de bulion,faina - cat cuprinde sa se poata intinde foile
CREMA :
se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa, se lasa la racit.
se freaca o margarina cu zahar pudra,se mixeaza apoi cu crema de gris.
Timp de preparare: 50 min
Mod de preparare
Nu sunt prea multe indicatii de respectat la aceasta reteta, foile se prepara amestecand toate ingredientele, e o reteta ce se preteaza mai mult celor ce au mai incercat prajituri cu foi si stiu care trebuie sa fie consistenta aluatului. Se coc 3 foi pe fundul unei tavi dupa care se lasa sa se raceasca.
Crema:
se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;
se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150g zahar pudra- )
se mixeaza apoi cu crema de gris si se umplu foile.
Se lasa macar cateva ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.
Deasupra o puteti orna cu glazura preferata.
Destul de ciudat pentru o prajitura sa fie cu bulion, dar este doar pentru culoare foilor, ca sa fie portocalii.
Prajitura de post cu foi de bulion si crema poate fi servita oricand va e pofta de ceva bun.
Reteta luata de aici.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu